Choď na obsah Choď na menu
 


Úspešná "žatva" na Majstrovstvách SR dorastencov

8. 10. 2012

V sobotu, za účasti 4 "tradičných" trojíc sa nekonalo žiadne prekvapenie, chlapci potvrdili svoju tohtoročnú dominanciu v tejto disciplíne a bez zaváhania systémom "každý s každým" zvíťazili a získali majstrovský titul pred svojimi rivalmi y NK 99 Trebišov, NK Revúca a DP Košice.

Popoludní sa rozohral turnaj dvojíc siedmich družstiev v dvoch skupinách. Naša druhá dvojka (Šimo-Múdry) tesne podľahľa druhej dvojke z DP, poradila si s Revúcou a dôstojne prehrala s Trebišovským Áčkom. V zápase o 5. miesto zvíťazila nad Trebišovským Béčkom v dramatickom druhom sete a obsadila konečné 5. miesto.

Prvá dvojka v zložení Bertko M., Frolov, Bertko S. v trojčlennej skupine najprv predviedla tradičnú dramatickú zápletku v druhom sete s DP A (15:14), ale trebišovské Béčko vyprášila 11:5, 11:2.

V semifinále naprv zdolal Trebišov A Áčko dopravákov 11:4, 11:6, naši potom zdolali Béčko z DP 11:5, 11:7.

V dueli dvojok z DP zvíťazilo Béčko nad Áčkom po dramatickom priebehu 2:1 a obsadilo tretie miesto.

Vo finále sa stretli momentálne štyria najlepší dorasteneckí nohejbaloví reprezentanti, po dramatických setoch plných zvratov napokon Kubica so Sadilkom podľahli Michalovi s Lukášom 8:11, 11:9 a 11:13.

V nedeľu bol na programe singlový turnaj, predstavili sa traja naši úspešní "dvojkári", Mišo Bertko v skupine nezaváhal, porazil Havrilu (DP), Sama Bertku aj Haníka z Trebišova.

Lukášovi Frolovovi sa nedarilo až tak, ako si predstavoval, prehral s Belkom z DP, zvíťazil nad Dubovanom z toho istého klubu, avšak na záver získal cenný skalp, keď porazil Maja Sadilka 2:1 (11:4, 4:11, 11:9).

Samovi Bertkovi sa turnaj viac - menej vydaril, keďže singel nie je jeho "šialok kávy", prehral s Mišom aj s Havrilom, ale poradil si s Haníkom a tak sa v súboji o 5 miesto stretol práve s Lukášom. Nestačil naňho a obsadil celkovo 6. miesto.

Lukáš Frolov skončil piaty. Havrila s Belkom si v rámci DP rozdelili tretie a štvrté miesto.

V dramatickom finále si potom Mišo Bertko po dlhom čase, ale v tom najpríhodnejšom, poradil s Majom Sadilkom 4:11, 13:11 a 11:5 a skompletizoval našu zbierku titulov.

Pre spravodajskú úplnosť ešte dodám, že v paralelnom turnaji žien dominovali hráčky z DP, kúpele Piešťany nemali tohto roku nárok a jedine sa medzi nich zamiešala Beáta Sekletárová zo Zalužíc na tretie miesto v singli.